Mindfulness en mantra

Gekoppeld aan de visie en inhoud van het boek Mindfulness en mantra worden workshops gegeven.
De cursussen worden gegeven vanuit een (Shingon)Boeddhistisch kader.
Shingon-Boeddhisme werkt met de drie Geheimen, Sanmittsu: het geheim van het lichaam, van de spraak/klank, en van de geest. Via lichaam, spraak en klank, en onze mentale activiteit ervaren we het leven, en handelen we in het leven. Integreren en harmoniseren van deze drie aspecten is dus een belangrijke sleutel.
Het boek biedt hierbij de filosofische achtergrondinfo, en een duidelijk kader voor fysieke, psychologische en spirituele integratie.
Alle opbrengsten van deze cursus worden gedoneerd aan Stichting Gedragen Ruimte, een nonprofit-stichting die lesmodules ontwikkelt voor het trainen van compassie vanuit open lichaamsgevoel, de gedragen (interne) ruimte. Onderliggende inspiratie is het (Shingon)Boeddhisme.

Tijdens de eerste lesdag ervaar je hoe lichaamswerk invloed heeft op meditatie, en dat stilte geen statische toestand is. Je masseert als het ware je geest door met je lichaam te werken. Je ervaart dat hoe groter de mentale flexibiliteit is, hoe dieper en ruimer de ervaring van stilte kan zijn. De insteek voor de eerste lesdag is het loslaten van primaire reactiviteit en dysregulatie. De doorwerking psychologische afweer, interne stressoren en beperkende identificatie wordt besproken en voelbaar gemaakt.

Tijdens de tweede lesdag verdiepen we en gebruiken we de kwaliteit van open stilte om contact te maken met interne kwaliteiten. De insteek richt zich vooral op het ervaren van een open interne ruimte en op het waarnemen vanuit aftasten en afstemmen. Hierin voelen we de open ruimte van het niet vastgrijpen in het lichaam (stabiliteit en regulatie), het niet vastgrijpen van de klank (ontspannen van de schedel, durven loslaten van mentale controle), en het niet vastgrijpen met de 'mind' (overgave).

Tijdens de eerste twee lesdagen werken we al met klank, maar tijdens de derde lesdag is dit nog gerichter. We werken voornamelijk met mantra. Het filosofisch kader en de doorwerking van mantra wordt besproken en ervaren. 

Najaar 2019, Deventer, deze workshop is vol.

Zelfregulatie: vrijdag 1 nov 2019. Als je het lichaam harmoniseert, ontstaan lichtheid en openheid.
Zelforganisatie: vrijdag 29 nov 2019. Tot rust brengen van het 'zelf', van mindfulness naar heartfulness.
Zelfoverstijging: vrijdag 24 januari 2020. Mantra als meditatie-object en ingang voor verruiming van het 'zelf'.

Lesplaats: Nieuwstraat 55, Deventer. Opgave via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
1 en 29 nov 2019, 24 januari 2020 van 9.00 tot 16.45 uur.
Opgave kan per lesdag. Deelname aan lesdag 2 vraagt wel deelname aan lesdag 1 enz.
Kosten: € 85,- per lesdag. Erkenning als bijscholing is toegekend: 18 punten voor drie lesdagen.

Voorjaar 2020, Nijmegen, u kunt inschrijven.

Zelfregulatie: vrijdag 28 feb 2020. Als je het lichaam harmoniseert, ontstaan lichtheid en openheid.
Zelforganisatie: vrijdag 27 maart 2020. Tot rust brengen van het 'zelf', van mindfulness naar heartfulness.
Zelfoverstijging: vrijdag 22 mei 2020. Mantra als meditatie-object en ingang voor verruiming van het 'zelf'.

Lesplaats: Schependomlaan 17e, Nijmegen. Opgave via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
28 feb, 27 maart en 22 mei van 9.00 tot 16.45 uur.
Opgave kan per lesdag. Deelname aan lesdag 2 vraagt wel deelname aan lesdag 1 enz.
Kosten: € 85,- per lesdag. Erkenning als bijscholing is toegekend: 18 punten voor drie lesdagen. 

    

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, met achtergrondinfo en oefensets.