Meditatie en mantra in Boeddhistische context

Boeddhisme is een prachtige filosofie die ons leert dat we onze ervaring moeten begrijpen om vrij te kunnen zijn.
Boeddhisme is ook de onderliggende filosofie van de yoga-opleiding.

'Vrij zijn' is een toestand waarin ruis en obstakels als boosheid, begeerte en verwarring uitgedoofd zijn, en waarin universele gevoelens van mededogen, liefdevolle vriendelijkheid en vreugde gecultiveerd worden.
De route naar deze vrijheid is een route van (zelf)onderzoek en meditatie. Belangrijk in meditatie is de integratie van lichaam en geest, en de belichaming van je meditatieve beoefening. Hiervoor bieden we een online basis-programma Boeddhisme met lijf en leden.
Dit meditatie-programma is heel geschikt voor mensen met yoga-ervaring!

Ook kan je meeluisteren met de podcast 'Help, ik ben een Boeddhist!'

Mindfulness en mantra is een trainingsprogramma gebaseerd op een eeuwenoude Japanse traditie, het Shingon-Boeddhisme. Shingon-Boeddhisme is een Japanse Vajrayāna-school, een mantra-school. Vajrayāna wordt ook esoterisch Boeddhisme, of tantrisch Boeddhisme genoemd. De technieken en training richten zich op integratie van lichaam en geest, en spraak/klankvorming. Centraal staat daarin de ontwikkeling van compassie. 
Shingon-Boeddhisme richt zich op mantra-training en uitgebreide mandala-rituelen. In de driedaagse cursus Mindfulness en mantra leer je mantra te integreren als meditatie-object. Andere aspecten uit het boek en de cursus zijn voorbereidend voor de uitgebreidere mandala-rituelen.
Heb je ervaring met Mindfulness en mantra, dan kan je deelnemen aan de Sangha-activiteiten!

Docent

De workshops en trainingen worden gegeven door Maartje van Hooft. Zij heeft van 1998 tot 2000 de volledige Shingon-training gedaan in Japan, en is in 20002 ingewijd als priester. Ze bezoekt al bijna twintig jaar jaarlijks haar leraar Shodo Habukawa in Japan. In 2019 heeft zij deze aanvullende training afgerond.
Ze neemt deel aan de internationale sangha van Tom Eijō Dreitlein.
Daarnaast heeft zij uitgebreide ervaring in het ontwikkelen en begeleiden van meerjarige transformatieve trainingstrajecten.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, met achtergrondinfo en oefensets.