Stabiliteit van lichaam en geest, ‘Aplomb’, mindfulness, bewegen van binnenuit, lichaamsbewustzijn, gronding,
yogahoudingen, chakra’s, persoonlijke groei, verstilling en een integrerend theoretisch kader.
Dit en nog meer is wat de opleidingen bieden.

Yoga-opleiding

Yoga-opleiding Amitabha heeft de afgelopen jaren haar eigen, specifieke plek verworven in Yoga-land.
De oprichter, Maartje van Hooft, heeft workshops verzorgd voor het Nederlandse yogacongres, het Europese yogacongres, en de Belgische yogafederatie. 
De opleiding is erkend als beroepsopleiding (CRKBO), en volgt de normen van de EYU.
Hiernaast kun je de opleidingsgids downloaden, of bekijk ervaringen van cursisten.

Aplomb-yoga

De opleiding heeft de specifieke basis van Aplomb-yoga. Aplomb-yoga gaat over het vinden van een dragende basis in jezelf, en combineert de verdieping en verfijning van je yoga-ervaring met actuele kennis van bewegingswetenschap en neurologie. Aplomb-yoga is zorgvuldig opgebouwd. De oefeningen zijn het middel om op een diep niveau verbinding en heelheid te ervaren. Naast de zachte vooroefeningen, werken we met krachtige Hara-versterking, en een zachte maar intense opbouw van de asana's. Ben je al yoga-docent en wil je je in Aplomb-yoga verdiepen, dan kan je de bijscholingsmodules of een verkort opleidingstraject volgen.

Info-avonden

Als je zelf wilt ervaren hoe Aplomb-yoga voelt, kom dan langs bij een info-avond. In een praktische les kan je de stijl aan den lijve ondervinden. Ook als je geen docent wilt worden, maar wel meer verdieping wilt in je yoga-beoefening, zijn de open avonden geschikt om te kijken of het lifestyle-traject bij je past.
De opbouw van het opleidingscurriculum kun je nalezen in de opleidingsgids.

Na de opleiding

De afgestudeerden van de opleiding hebben allen een duidelijk gevoel van stevigheid en vertrouwen over de lessen die ze geven, hun lessen zijn goed bezocht en worden hoog gewaardeerd. Een aantal cursisten hebben grote studio's opgezet, anderen geven les op verschillende locaties. Weer anderen zijn samenwerking aangegaan met fysiotherapeuten of revalidatie-instellingen.

 

       

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, met achtergrondinfo en oefensets.