Stabiliteit van lichaam en geest, ‘Aplomb’, mindfulness, bewegen van binnenuit, lichaamsbewustzijn, gronding,
yogahoudingen, Japanse Hara-versterking, een unieke meridiaanleergang, verstilling en Boeddhisme.
Dit en nog meer is wat de opleidingen bieden.

Yoga-opleiding

Yoga-opleiding Amitabha heeft de afgelopen jaren haar eigen, specifieke plek verworven in Yoga-land.
De oprichter, Maartje van Hooft, heeft een achtergrond in de (Japanse) yoga, is Boeddhistisch priester, psychosomatisch oefentherapeut en shiatsu- en cranio-sacraaltherapeut. Zij heeft workshops verzorgd voor verschillende yogafederaties. Ook heeft ze verschillende boeken geschreven, waaronder het binnenkort te verschijnen boek 'Meridiaanyoga'.
De opleiding is erkend als beroepsopleiding (CRKBO), en volgt de normen van de EYU.
Hiernaast kun je de opleidingsgids downloaden, of bekijk ervaringen van cursisten.

Aplomb-yoga

De opleiding heeft de specifieke basis van Aplomb-yoga. Aplomb-yoga gaat over het vinden van een dragende basis in jezelf, en combineert de verdieping en verfijning van je yoga-ervaring met actuele kennis van bewegingswetenschap en neurologie. Aplomb-yoga is zorgvuldig opgebouwd. De oefeningen zijn het middel om op een diep niveau verbinding en heelheid te ervaren. Naast de zachte vooroefeningen, werken we met krachtige Hara-versterking, en een zachte maar intense opbouw van asana's en meridiaanstrekkingen. Ben je al yoga-docent en wil je je in Aplomb-yoga verdiepen, dan kan je de bijscholingsmodules of een verkort opleidingstraject volgen.

Kleine groepen

De opleiding heeft veel online-ondersteuning voor het leerproces, ook in de vorm van oefenaudio's en specifieke oefenprogramma's voor de opleiding. Daarnaast start de nieuwe lesgroep in september met een aangepast maximum aantal deelnemers, 9, zodat we het hele lesjaar kunnen werken met voldoende (fysieke) ruimte voor iedereen. We hebben vertrouwen dat we ook in deze tijd met aanpassingen en maatregelen rondom het corona-virus een hoogwaardig programma kunnen blijven bieden.
Voor mensen die graag mee willen doen met de opleiding, maar dat op dit moment financieel niet kunnen opbrengen, ook daarover kun je contact opnemen met de opleiding.

Info-avonden

Als je zelf wilt ervaren hoe Aplomb-yoga voelt, kom dan langs bij een info-avond. In een praktische les kan je de stijl aan den lijve ondervinden. Ook als je geen docent wilt worden, maar wel meer verdieping wilt in je yoga-beoefening, zijn de open avonden geschikt om te kijken of het lifestyle-traject bij je past.
De opbouw van het opleidingscurriculum kun je nalezen in de opleidingsgids.

Na de opleiding

De afgestudeerden van de opleiding zijn breed opgeleid en hebben allen een duidelijk gevoel van stevigheid en vertrouwen over de lessen die ze geven. Hun lessen zijn goed bezocht en worden hoog gewaardeerd. Een aantal cursisten hebben grote studio's opgezet, anderen geven les op verschillende locaties. Weer anderen zijn samenwerking aangegaan met fysiotherapeuten of revalidatie-instellingen.
Na afronding van de opleiding kan je je aansluiten bij beroepsvereniging SYN. Zij bieden onder andere een collectieve beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

 

       

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, met achtergrondinfo en oefensets.