Kwaliteit

Als je op het punt komt dat je je verder in yoga wilt verdiepen zoek je natuurlijk naar een opleiding die kwaliteit biedt, en die bij je past. Maar wat is dat, kwaliteit in Yoga-land?
Er zijn veel verschillende stijlen, van heel dynamisch en fysiek uitdagend, tot heel meditatief. Er zijn opleidingen die een maand duren, of 4 jaar. 
Amitabha heeft gekozen voor een 500-uurs curriculum, verdeeld in 4 lesjaren, om optimale integratie en doorwerking te garanderen.
Daarin is voldoende ruimte om je eigen programma en volgorde te kiezen, door de twee parallel lopende leerlijnen.
Amitabha kiest voor een benadering die je naar de kern van yoga brengt, en je zowel in theorie als praktijk verdieping geeft, waarmee je de vaardigheden opbouwt om creatieve lessen en programma's samen te stellen.
De hoofddocent is Maartje van Hooft. Haar brede en diepe ervaring in zowel yoga, meditatie als lichaamsgerichte therapie (30 jaar ervaring) is voelbaar in de opleiding en neemt je mee naar de essentie van yoga.
Na het afstuderen kan je je aansluiten bij beroepsvereniging SYN, die onder andere een collectieve beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt.
Kortom, een basis waarmee je veel mogelijkheden hebt. Wil je meer weten, bekijk dan de opleidingsgids.

Professionaliteit

Amitabha is een vernieuwende opleiding met een duidelijke visie op kwaliteit, zowel voor de afstuderende docenten als voor de opleiding zelf. 
In onze opleiding zien wij 'het Yoga-docent zijn' echt als een vak. Een vak met diepgang. Juist de nadruk op het professioneel omgaan met de docentrol geeft ruimte om filosofische en spirituele aspecten van de Yoga hierin te integreren. 
Yoga overstijgt het persoonlijke, en vraagt om transparantie. Een professionele benadering doet hetzelfde. Professionaliteit is daarmee een prachtige spirituele spiegel.

 

Afgestudeerden

Diploma-uitreiking juli 2020

Diploma-uitreiking juni 2019

 


Diploma-uitreiking juli 2018

 

Diploma-uitreiking januari 2018


Diploma-uitreiking juli 2017


Diploma-uitreiking juli 2016      

 

                                  

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, met achtergrondinfo en oefensets.