Essentie, online

Terugzakken naar je dragende midden, en van binnenuit openen.

De-essentie-van-yoga

Mogelijke onderwerpen voor toekomstige workshops

  • Gesteund en ontspannen: houdingen waarbij je op de armen steunt
  • Loslaten en overgave: vooroverbuigers
  • Landen in je kracht: achteroverbuigers
  • Lescycli met asana-thema’s voor wekelijkse lessen

Online intro-workshops

In deze online workshops kan je kennismaken met onze stijl:
voel hoe je kan landen in jezelf, en zo in de yoga-houdingen kan openen.
In de online-workshop ervaar je je dragende midden, en kan je de diepe doorwerking voelen als je zo de yoga beoefent. Ervaar balans tussen zachtheid en kracht, activiteit en verstilling!
Na kennismaking met de eerste twee workshops kan je ook deelnemen aan de module ‘essentie 2’ om alle asana-groepen te leren.
Ook kan je zelf met het boek ‘Yoga en Aplomb’ oefenen (met audio-ondersteuning).

In seizoen 2022-2023 zijn geen workshops gepland. Er zijn opnamen beschikbaar van eerdere workshops. Kosten voor de handout en opname per workshop: € 25,-

JUBILEUM-AANBIEDING: Bestel de 4 workshops, voor maar € 50,- en ontvang de hand-outs en video-opnamen van 11 uur workshop-materiaal.

Workshop 1: stabiliserende spierketen.
In deze online avond-workshop werken we met de stabiliserende spierketen, je kan diepe stabiliteit ervaren, en voelen hoe je gedragen wordt in houdingen. Ook besteden we specifiek aandacht aan de staande houding.
Workshop 2: spierketens in asana’s.
In deze online workshop kan je het specifieke gevoel van opening en verlenging ervaren als je met spierketens werkt. We benaderen verschillende yoga-houdingen vanuit spierketens aan de voorzijde en achterzijde van het lichaam, en aan de buitenzijde van het lichaam.
Workshop 3: adem in asana’s.
In deze online workshop werken we met vooroefeningen, ademoefeningen en ook asana om de adem te geleiden. De asana ‘stuurt’ de adem, maar de adem is ook geïntegreerd onderdeel van de yoga-houding.
Workshop 4: flow, adem en stabiliteit.
In deze online workshop werken we met twee flow-series. We werken met verschillende doelen en thema’s (chakra’s in les 1, en bandha’s in les 2) en mixen in iedere serie vooroefeningen en asana.