Kwaliteit en hoofddocent

Sinds 2007 een gedegen yoga-opleiding met kennis en ervaring, die je naar de kern van yoga brengt. Professioneel, én persoonlijk.

Kwaliteit

Als je op het punt komt dat je je verder in yoga wilt verdiepen zoek je natuurlijk naar een opleiding die kwaliteit biedt, en die bij je past. Maar wat is dat, kwaliteit in Yoga-land? Er zijn veel verschillende stijlen, van heel dynamisch en fysiek uitdagend, tot heel meditatief. Er zijn opleidingen die een maand duren, of 4 jaar.
Amitabha heeft gekozen voor twee 200-uurs leerlijnen, verdeeld in 2 x 2 lesjaren, waardoor er tijd is voor optimale integratie en doorwerking. Daarin is voldoende ruimte om je eigen programma en volgorde te kiezen.
En Amitabha brengt je naar de kern van yoga, waarbij je zowel in theorie als praktijk verdieping krijgt. Je leert geen vaste formats, maar leert om creatieve lessen en programma’s samen te stellen.
De afgestudeerde docenten zijn door de gedegen opleiding veelgevraagd in studio’s, maar ook in samenwerking met bijvoorbeeld fysiotherapeuten.
Kortom, een basis waarmee je veel mogelijkheden hebt. Wil je meer weten, bekijk dan de opleidingsgids.

Professionaliteit

Amitabha is een vernieuwende opleiding met een duidelijke visie op kwaliteit. We willen je in de opleiding inzicht geven in wat er áchter de houdingen zit.
Ook zien wij ‘het Yoga-docent zijn’ echt als een vak. Een vak met diepgang. En juist de nadruk op het professioneel omgaan met de docentrol geeft ruimte om filosofische en spirituele aspecten van de Yoga hierin te integreren.
Yoga overstijgt het persoonlijke, en vraagt om transparantie. Een professionele benadering doet hetzelfde.

Yoga-opleiding, kwaliteit
Yoga-opleiding, hoofddocent

De hoofddocent is Maartje van Hooft. Haar brede en diepe ervaring in zowel yoga, meditatie als lichaamsgerichte therapie (30 jaar ervaring) is voelbaar in de opleiding en neemt je mee naar de essentie van yoga.
* Als 23-jarige woonde ze al in een Yogacentrum. Daarna woonde ze ook in het buitenland in een Yoga-centrum, waar ze medeverantwoordelijk was voor de dagelijkse gang van zaken. Ook deed ze van 1998 – 2000 een tempeltraining in Japan, en bezocht daarna jaarlijks haar leraar.
* Vanaf 1993 geeft ze als oefentherapeut individuele behandelingen. Vanaf 1996 werkt ze als shiatsu-therapeut, en sinds 2000 werkt ze ook als psychosomatisch oefentherapeut en cranio-sacraaltherapeut.
* Door haar brede ervaring in de Yoga en daarbuiten, en de 15 jaar ervaring als hoofddocent van opleiding Amitabha, kan ze je begeleiden in de technische aspecten van de yoga-beoefening, maar ook in je persoonlijke proces.
* Oud-cursisten geven daarin steeds aan dat de opleiding een immense verdieping teweeg gebracht heeft!

Yoga-opleiding, CRKBO
Yoga-opleiding, KTNO
Yoga-opleiding, VYN
Yoga-opleiding, VYN

Diploma-uitreiking juli 2020

Yoga-opleiding 2020
Yoga-opleiding 2020 examen

Diploma-uitreiking juni 2019

Yoga-opleiding 2019

Diploma-uitreiking juli 2018

Yoga-opleiding, 2018
Yoga-opleiding, 2018, examen

Diploma-uitreiking januari 2018, juni 2017 en juli 2016

Yoga-opleiding, jan 2018
Yoga-opleiding, 2017
Yoga-opleiding, 2016