Meditatie

We moeten onze ervaring begrijpen, om vrij te kunnen zijn.

Boeddhisme is een prachtige filosofie die ons leert dat we onze ervaring moeten begrijpen om vrij te kunnen zijn.

‘Vrij zijn’ is een toestand waarin ruis en obstakels als boosheid, begeerte en verwarring uitgedoofd zijn. Een toestand waarin gevoelens van mededogen, liefdevolle vriendelijkheid en vreugde gecultiveerd worden.
De route naar deze vrijheid is een route van (zelf)onderzoek en meditatie. Belangrijk in meditatie is de integratie van lichaam en geest: rust in je lijf betekent immers rust in je hoofd!
Hiervoor bieden we een online basis-programma Boeddhisme met lijf en leden. Dit meditatie-programma is heel geschikt voor mensen met yoga-ervaring!
Ook kan je meeluisteren met de podcast ‘Help, ik ben een Boeddhist!’

Boeddhistische mantra-meditatie is een trainingsprogramma gebaseerd op een eeuwenoude Japanse traditie, het Shingon-Boeddhisme.
Shingon-Boeddhisme richt zich op mantra-training en uitgebreide mandala-rituelen. Boeddhistische mantra-meditatie is een driedaagse module, waarin we werken vanuit het boek Mindfulness en mantra.
Na deelname aan de driedaagse module kan je deelnemen aan Sangha-activiteiten!

Docent

De workshops en trainingen worden gegeven door Maartje van Hooft. Zij heeft van 1998 tot 2000 de volledige Shingon-training gedaan in Japan, en is in 20002 ingewijd als priester.
Ze bezoekt al bijna twintig jaar jaarlijks haar leraar Shodo Habukawa in Japan. In 2019 heeft zij deze aanvullende training afgerond.
Ze neemt deel aan de internationale sangha van Tom Eijō Dreitlein.
Daarnaast heeft zij uitgebreide ervaring in het ontwikkelen en begeleiden van meerjarige transformatieve trainingstrajecten.