Leerlijn ‘Meridiaan’

Terugzakken naar je dragende midden, en je verbinden met je ‘innerlijk landschap’.

Hara-versterking en Meridiaanyoga

De 200-uurs opleiding ‘Hara-versterking en meridiaanyoga’ is een compacte, maar complete opleiding. We werken vanuit de visies van de Traditionele Chinese Geneeskunde en het Taoïsme, waarin de yoga en meditaties gericht zijn op het harmoniseren van het innerlijk landschap, en het versterken van de diepe energie en de Hara.
We werken met werkvormen uit de Tao-Yoga, de Okido-Yoga en de Meridiaanyoga (zie het boek ‘Meridiaanyoga voor het leven’). De lesstof sluit aan bij Do-in vormen, maar ook bij Yin-yoga. Je leert een breed scala van werkvormen die krachtig en stevig zijn, maar ook zacht en verbindend. In de verdiepingsmodule leer je hoe je deze lesstof kan toepassen voor verschillende doelgroepen en hulpvragen. Daarmee is deze opleiding ook geschikt om meer individuele yoga-begeleiding te kunnen geven.
Je krijgt les van Maartje van Hooft, één van de meest ervaren docenten van Nederland. Zij neemt je mee naar een diepe ervaring van yoga en meditatie, en ondersteunt daarin je persoonlijke proces.

Je leert geen vaste formats, maar de basisprincipes om te kunnen werken vanuit de vijf elementen, om hara-versterking mee te nemen in alle aspecten van een yoga-les, en om de ervaring van meridianen over te dragen.
Deze opleiding kan je starten in het najaar, met Hara-versterking, of in het voorjaar met Meridiaanyoga. Voor de opleidingsgids van deze leerlijn, klik hiernaast.

Basisjaar:  Hara-versterking, Meridiaan en lesdag didaktiek – Kosten: € 1540,-
Hara-versterking: (70 uur theorie + praktijk in het najaar) – Kosten: € 720,-
Meridiaanyoga: (70 uur uur theorie + praktijk in het voorjaar) – Kosten: € 720,-
Lesdag didaktiek incl. theorie: (10 uur) in juni – Kosten: € 100,-

Verdiepingsjaar Module 3 (50 uur): 5 lesdagen verdieping

Kosten 2024-2025: € 485,-/ € 500,-
In de 5 lesdagen verdieping werk je met

  • de poly-vagaaltheorie als ondergrond voor coachend begeleiden,
  • ontwikkelingspsychologie en thema-lessen,
  • body-reading en corrigeren van meridiaan-oefeningen,
  • handvatten voor spanningsregulatie en zelfregulatie,
  • handvatten voor het geven van begeleiding bij burn-out,
  • het maken van programma’s voor individuele lessen,
  • het maken van lessen en programma’s voor persoonlijke groei,
  • maak je lessen voor verschillende thema’s,
  • bespreken we hoe je programma’s kan maken rond thema’s,
  • daarnaast ervaar je zelf verdieping op specifieke thema’s.

De 5-daagse verdiepingsmodule is toegankelijk voor iedereen met relevante ervaring (ervaring met meridianen), kosten € 500,- Heb je eerder al Hara-versterking en/of Meridiaanyoga gevolgd, dan zijn de kosten € 485,-

Module 4 (vrije ruimte = 100 uur)

In deze vrije ruimte kan je als je wilt je training aanvullen naar een 500-uursdiploma. Na afronding (met diploma) van de leerlijn ‘Essentie van yoga’ en de leerlijn ‘Hara-versterking en Meridiaanyoga’ kan je met een aanvulling van 100 uren  een 500-uursdiploma behalen. Invulling hiervan is in overleg met de hoofddocent. Kosten varieren van € 650,- tot zo’n € 1100,-