Yoga in Deventer

In onze studio kan je ook wekelijkse lessen volgen. Deze worden verzorgd door een team enthousiaste, deskundige docenten.

Yogalessen, MindyourBody

Onze wekelijkse lessen noemen we MindyourBody.
Yoga bij MindyourBody betekent aandacht voor alles wat Yoga tot Yoga maakt.

Ontdekken hoe spanning en vooral ontspanning werken bij jou.
Het vinden van een stevig rustpunt in jezelf, in ontspanning en in beweging.
Hoe je hierdoor bij jezelf kan blijven, ook in lastige situaties. En ervaren hoe moeiteloos bewegen kan zijn, en hoe vanuit deze moeiteloosheid stilte ontstaat.
We richten ons niet op het uitvoeren van een set houdingen, maar veel meer op wat er allemaal te voelen is als je leert luisteren naar jezelf. Waarbij je natuurlijk wel uitgedaagd wordt!

Yoga bij MindyourBody is nuchter, to the point, deskundig en vooral leuk!
De docenten geven op hun eigen manier les, met allemaal een gedegen achtergrond, en het plezier om jou te laten ervaren wat yoga kan doen.
Wil je dit ervaren, kom dan langs voor een proefles.

 

 

Ervaringen van deelnemers:

 • ‘Ik had niet zoveel met yoga, totdat ik hier aan een proefles meedeed. Het was alsof ik terug in mezelf zakte. Dat ervaar ik nog steeds iedere les, en ik slaap dan ook fantastisch na de yogales.’
 •  
 • ‘Na een paar lessen kan ik voelen hoe ik kracht kan zetten vanuit ontspanning. Echt bijzonder, want normaal ga ik meteen mijn nek aanspannen en zet ik mezelf teveel vast.’
 •  
 • ‘Ik vind het bijzonder dat er met simpele bewegingen zoveel te voelen valt.
  Ik kan steeds beter merken hoe mijn lichaam reageert op kleine dingen, waardoor ik ook op mijn werk bijvoorbeeld alerter ben op signalen uit mijn lichaam.’
 •  
 • ‘Het is puur en authentiek, doen en voelen, zonder onnodige opsmuk en goed begeleid!’
 •  
 • ‘Mijn partner vroeg zich af wanneer de yogales weer ging starten na de vakantie. Blijkbaar merkt hij een duidelijk verschil!’
 •  
 • ‘Normaal heb ik altijd wel last van stijve spieren langs mijn nek en rug. Maar sinds ik yoga doe is dat eigenlijk niet meer zo.’

Dinsdagavond

Maartje van Hooft:

geeft de lessen op dinsdagavond.
De late les heet energetische yoga, en is een mix van ‘gewone’ yoga en meridiaanyoga. Daarnaast werken we in de les met zachte ademoefeningen en korte meditaties.
Vanaf september geeft ze ook een intensievere asana-les, voor mensen met enige ervaring die dieper in de yoga willen duiken.

Maandagavond

Charlotte van Keulen:

Op de maandagavond geeft Charlotte van Keulen twee lessen.
In haar lessen werkt ze vanuit het dragende midden, in zorgvuldige lesopbouwen, zodat je echt profijt kan hebben van de yoga-houdingen.
Ze gebruikt ook elementen van Critical Alignment in haar lessen.

 

Woensdagochtend

Monique de Bruin:

geeft de lessen op de woensdagochtend.
Haar lessen zijn afwisselend, zorgvuldig opgebouwd en afgestemd op de deelnemers.

Woensdagavond

Ans Duchatteau:

Ans Duchatteau geeft een zachte les op de woensdagavond.
In deze les kan je landen in jezelf, thuiskomen, en voelen hoe je met zachte bewegingen en aandacht een gedragen basis kan ervaren.

Aanmelden

Na de langdurige lockdown waarin we geen lessen in de studio konden geven, starten we nu langzaam weer de ‘live’ lessen op.
In de periode voor de zomer is het nog niet mogelijk om proeflessen te volgen, maar vanaf september ben je welkom om mee te doen!