Yoga opleiding

Stabiliteit van lichaam en geest, klassieke yoga-houdingen, mindfulness, bewegen vanuit het dragende midden,
Japanse Hara-versterking, een unieke meridiaanleergang, verstilling en Boeddhisme.
Dit en nog meer is wat de opleidingen bieden.

Amitabha, yoga-opleiding

Een moderne opleiding met ouderwetse diepgang.

Yoga-opleiding Amitabha gaat in haar opleidingen terug naar de basis en de essentie van yoga: stabiliteit en bandha’s, adem, open aandacht, bewegingsketens en verbinding.

Zo worden klassieke yoga-houdingen en meridiaan-oefeningen een middel om contact te maken met de binnenwereld, en zo verruiming en verbinding te ervaren.
Je wordt getraind om bij de onderliggende essentie van yoga-houdingen te komen, en jezelf van hieruit te ontwikkelen. Je wordt een ervaren yoga-beoefenaar. Met de stevige onderbouwing en didactische handvatten die je meekrijgt, kan je deze ervaring als docent overdragen.

Van yoga-vorm naar interne beweging

Je leert geen vaste formats, maar leert dat wat onder de vorm ligt. Je leert de interne beweging in yoga-houdingen herkennen, en hoe je daar als beoefenaar en docent mee kan leren spelen.
Je kan in de opleiding zelf kiezen hoe diep en breed je jezelf wilt ontwikkelen. De opleiding bestaat uit 8 losse modules die ieder 5 lesmaanden beslaan.

Twee leerlijnen

De opleiding heeft twee leerlijnen:

  1. De essentie van yoga-houdingen: in deze leerlijn leer je de klassieke yoga-asana’s, met een verdiepende basis van vooroefeningen en ademoefeningen.
  2. De tweede leerlijn is Hara-versterking en Meridiaanyoga: in deze leerlijn leer je meridiaan-oefeningen, orgaanoefeningen en Japanse dynamische yoga, ademoefeningen, en je krijgt achtergrond over Yin en Yang. 

Beide leerlijnen bestaan uit een basisjaar met een 150-uurs programma, en een verdiepend lesjaar. Na afronding van één leerlijn krijg je een 200-uurs diploma. In de vrije ruimte van de leerlijn Meridiaanyoga kan je toewerken naar een 500-uursdiploma.
Je kan je eigen volgorde en route kiezen: één module of één basisjaar volgen, één hele leerlijn volgen en afronden, of eerst uitgebreid de eigen ervaring verdiepen en dan pas de meer didactische modules volgen.

Breed, maar vooral verdiepend

Yoga-opleiding Amitabha heeft de afgelopen jaren haar eigen, specifieke plek verworven in Yoga-land. Gebaseerd op moderne bewegingsprincipes, en holistische neurologische informatie, kan je in deze opleiding de directe verbinding ervaren met de eigen kern. In die zin is de opleiding klassiek en ervaringsgericht, werkelijk verdiepend naar het eigen spirituele proces.

De oprichter, Maartje van Hooft, heeft een achtergrond in de (Japanse) yoga, is Boeddhistisch priester, psychosomatisch oefentherapeut en shiatsu- en cranio-sacraaltherapeut.

Ze is één van de meest ervaren yoga-docenten in Nederland, en heeft workshops verzorgd voor verschillende yogafederaties. Ook heeft ze 3 boeken geschreven, waaronder het kortgeleden verschenen boek ‘Meridiaanyoga’.

De opleiding is geregistreerd als beroepsopleiding (CRKBO), en volgt de normen van de EYU. De modules zijn door de VYN erkend als bijscholing.

Info-avonden

Wil je meer informatie, en ervaren hoe we lesgeven, kom dan langs bij een info-avond. In een praktische les kan je de stijl aan den lijve ondervinden.

Je kunt de opleidingsmodules volgen als je minimaal twee jaar ervaring hebt met yoga, of andere vormen van lichaamswerk.

Je kan de modules volgen als yoga-opleiding, als verdieping voor de eigen yoga-beoefening. Als je al yoga-les geeft kan je de modules als bijscholing volgen.

Na de opleiding

De afgestudeerden van de opleiding zijn breed opgeleid en hebben allen een duidelijk gevoel van stevigheid en vertrouwen over de lessen die ze geven. Hun lessen zijn goed bezocht en worden hoog gewaardeerd. Een aantal cursisten hebben grote studio’s opgezet, anderen geven les op verschillende locaties. Weer anderen zijn samenwerking aangegaan met fysiotherapeuten of revalidatie-instellingen.

Na afronding van de 500-uurs opleiding kan je je aansluiten bij beroepsvereniging SYN. Zij bieden onder andere een collectieve beroepsaansprakelijkheidsverzekering.