Yoga opleiding

Stabiliteit van lichaam en geest, klassieke yoga-houdingen, mindfulness, bewegen vanuit het dragende midden,
Japanse Hara-versterking, een unieke meridiaanleergang, verstilling en Boeddhisme.
Dit en nog meer is wat de opleidingen bieden.

Amitabha, yoga-opleiding

Een moderne opleiding met ouderwetse diepgang.

Yoga-opleiding Amitabha gaat in haar opleidingen terug naar de basis en de essentie van yoga: stabiliteit en bandha’s, adem, open aandacht, bewegingsketens.

Zo worden klassieke yoga-houdingen en meridiaan-oefeningen een middel om contact te maken met de binnenwereld, en zo verruiming en verbinding te ervaren.
Je wordt getraind om bij de onderliggende essentie van yoga-houdingen te komen, en van hieruit jezelf te ontwikkelen.
Je wordt een ervaren yoga-beoefenaar, en met de stevige onderbouwing en didactische handvatten die je meekrijgt, kan je deze ervaring als docent overdragen.

Van yoga-vorm naar interne beweging

Je leert geen vaste formats, maar leert wat onder de vorm ligt, wat de interne beweging in yoga-houdingen is, en hoe je daar als beoefenaar en docent mee kan leren spelen.
Je kan in de opleiding zelf kiezen hoe diep en breed je jezelf wilt ontwikkelen. De opleiding bestaat uit 8 losse modules die ieder 5 lesmaanden beslaan.

Twee leerlijnen

De opleiding heeft twee leerlijnen:

  1. De essentie van yoga-houdingen, waarin je de klassieke yoga-asana’s leert, met een verdiepende basis van vooroefeningen en ademoefeningen.
  2. De tweede leerlijn is Meridiaanyoga en Hara-versterking, waarin je werkt met meridianen, orgaanoefeningen en Japanse dynamische yoga, ademoefeningen en achtergrond over krijgt over Yin en Yang. De module Meridiaanyoga kan al gevolgd worden. De hele leerlijn start in 2022.

In beide leerlijnen is het basisjaar een 150-uurs programma, en het verdiepende jaar een 100-uurs programma. Eén leerlijn vormt een 250-uurs programma.
Je kan je eigen volgorde en route kiezen: eerst uitgebreid de eigen ervaring verdiepen en dan de meer didactische modules volgen.
Of je kan één basisjaar of één hele leerlijn volgen en afronden.

Breed, maar vooral verdiepend

Yoga-opleiding Amitabha heeft de afgelopen jaren haar eigen, specifieke plek verworven in Yoga-land.

De oprichter, Maartje van Hooft, heeft een achtergrond in de (Japanse) yoga, is Boeddhistisch priester, psychosomatisch oefentherapeut en shiatsu- en cranio-sacraaltherapeut.

Ze is één van de meest ervaren yoga-docenten in Nederland, en heeft workshops verzorgd voor verschillende yogafederaties. Ook heeft ze 3 boeken geschreven, waaronder het kortgeleden verschenen boek ‘Meridiaanyoga’.

De opleiding is erkend als beroepsopleiding (CRKBO), en volgt de normen van de EYU. Bijscholingsmodules zijn erkend door de KTNO. De modules zijn door de VYN erkend als bijscholing.

Info-avonden

Wil je meer informatie, en ervaren hoe we lesgeven, kom dan langs bij een info-avond. In een praktische les kan je de stijl aan den lijve ondervinden.

Je kunt de opleidingsmodules volgen als je minimaal twee jaar ervaring hebt met yoga, of andere vormen van lichaamswerk.

Je kan de modules volgen als yoga-opleiding, als verdieping voor de eigen yoga-beoefening. Als je al yoga-les geeft kan je de modules als bijscholing volgen.

Na de opleiding

De afgestudeerden van de opleiding zijn breed opgeleid en hebben allen een duidelijk gevoel van stevigheid en vertrouwen over de lessen die ze geven. Hun lessen zijn goed bezocht en worden hoog gewaardeerd. Een aantal cursisten hebben grote studio’s opgezet, anderen geven les op verschillende locaties. Weer anderen zijn samenwerking aangegaan met fysiotherapeuten of revalidatie-instellingen.

Na afronding van de 500-uurs opleiding kan je je aansluiten bij beroepsvereniging SYN. Zij bieden onder andere een collectieve beroepsaansprakelijkheidsverzekering.