Anatomie essentie 1

De anatomie van stabiliteit, en wat dit betekent voor yoga-beoefening.

Anatomie en filosofie 1

Naast de praktijkdagen kan je een online theorie-module volgen, anatomie en filosofie.
De module behandelt basis-anatomie:
* ligging en verloop van spieren en spierketens;
* diepe stabiliteit rond het bekken, maar ook rond de schoudergordel en de schedel; de doorwerking van stabiliteit op adem en energie;
* basis-filosofie van de Indiase yoga;
* basis-elementen van didaktiek (werken met spanning en ontspanning, inspreken van oefeningen, en het maken van oefensets met specifieke lesdoelen).
De module omvat 20 lesuren en ondersteunend lesmateriaal. Deze module kan je in je eigen tijd volgen.
Kosten van de anatomie-module: € 150,- Volg je daarnaast ook de praktijkmodule (Essentie 1), dan zijn de kosten van de theorie-module € 125,-
Vanaf 1 juli 2022 is de module los beschikbaar.

Basisjaar opleiding?

Wil je de module doen als onderdeel van de opleiding, kom dan op één van de informatie-avonden, waar je kan kennismaken met onze specifieke insteek.
Het basisjaar bestaat uit de modules ‘Essentie van Yoga 1’, ‘Anatomie essentie 1’, ‘Essentie van yoga 2’, ‘Anatomie essentie 2’ en een didaktiekdag.

Voor wie?

De theorie-module is geschikt voor ervaren yoga-beoefenaars (minimaal 2 jaar ervaring), yoga-docenten, fysio- en oefentherapeuten, psycho-motore therapeuten, complementair werkende therapeuten.

Deze module is onderdeel van de opleiding, en kan gevolgd worden naast de eerste praktijkmodule (Essentie van yoga, 1), maar kan ook los gevolgd worden. Wil je de opleiding volgen, neem dan contact op om de mogelijke leerroutes te bespreken.

Quote Essentie van Yoga