Vlissingen

De essentie van Yoga-asana

23 maart 2024, de essentie van yoga-asana

Ochtend workshop:  De essentie van yoga-asana
In deze lesochtend gebruiken we asana’s en kleinere vooroefeningen om door te dringen naar de essentie van yoga-beoefening: de verbinding met de stilte-as, onze diepere laag van energie. De lijn voor de wervelkolom is de lokatie van de stilte-as, ook shushumna genoemd.
Een aantal basis-asana’s wordt uitgebreider uitgewerkt, en in deze opbouw wordt gewerkt met core-stabiliteit en diepe spierkracht rond het bekken, bandha’s, adem langs de wervelkolom, ankering in het hart, en interne verlenging van de wervelkolom.
Doel van de lesochtend is om te ervaren hoe je in asana-beoefening een verdieping kan aanbrengen. De technische en fysieke aanwijzingen zijn gericht op contact maken met een diepere interne beweging, die leidend is in de uitvoering van de houdingen. Naast effectieve oefensets voor core-stabiliteit, adem en Pranayama, ankering van de aandacht, en diepe verstilling ervaar je ook als docent een stukje eigen verdieping, waarin lichaam en geest samenvallen in houdingen en meditatie.

Waar: Wildbaan 21, 4386GD Vlissingen (het hek door, het gebouw rechts is onze locatie). Parkeerruimte is aanwezig.
Wanneer: 23 maart 2024  Tijd: 09.00 — 13.00 uur
Kosten: € 55,-
Vooraf te voldoen t.n.v. J van Immerzeel    NL37INGB0002157895 —
annuleren mogelijk tot 20 maart 2024.
Informatie en aanmelding:
jantienvanimmerzeel@gmail.com
Tel. 06-43780348.

En dan nog………….
Neem zelf je yoga uitrusting mee. Er zijn voldoende bankjes, blokken, en een gelimiteerd aantal matten.
Een aantal dagen voordat de workshop begint krijgen jullie nog een bericht t.a.v. nadere details zoals de mogelijkheid van het schenken van koffie/thee etc.
Wel zelf iets te eten meenemen, als je dit nodig vindt.